2014/07/07

St. Michele

sisääntulo
hautojajjaja
Pieniä hautakammioita
hautakammio
ristejä
nunnia
Nunnien hautausalue
militari
aukio
seinähautoja
Seinähautoja
kukkiaiaa
lisääkukkia
Kukkakirjoa, niin kaunista!
mieskukkia
hautasmaa
hautoja
patsaitaa
hautojaamaassa
Maassa olevia hautoja
noora
kultaaa
puita
suihkulähde
tolppia
huatatata
enkeliiai
hautakukia
seinahautojajaa
Seinähautoja, näitä riitti monta sataa metriä.
ruusujaaa
huatakammioooaoa
Jonkun perheen hautakammio, nää oli oikeesti tosi isoja!
hautakivi
paaveja
enkeli
mlhaudoilla
huatakamissaaa
aukiootaa
pylväitää
kotkaa
leijonoita
pinkkiruusu
jeesusususu
hautjajajaj
kirkko
San Michele in Isola

St Michele on Venetsian edustalla oleva haustausmaasaari. St Michele on hyvin pieni saari ja sen takia vain väliaikainen hautapaikkana. Nyt sitä kyllä laajennetaan parhaillaan kokoajan, mutta silti noin 12 vuoden jälkeen haudat siirretään mantereelle.
Saari oli todella kaunis! Tulimme suoraan Muranon saarelta San Micheleen vaporettolla. Tulimme aukiolle jossa oli kauniita ruusupuskia ja upeita hautakammioita. Siitä lähdimme kiertämään saarta. San Michelessä on monia pieniä "aukioita/huoneita" saaren reunoilla jotka ovat täynnä hautoja, jopa sienät ovat aivan täynnä erilaisia hautakiviä. Keskellä saarta sijaitsee isompi alue, jossa on eri kategorioita esim. nunnilla, sodassa menehtyneillä, perheillä ja yksityisihmisillä oli omat alueet. Keskellä kulki kaunis puistotie, jossa oli suihkuputoksia ja istuimia. Upeinta San Michelessä oli kukkien värikirjo ja jäätävän isot hautakammiot. Omaiset pitävät haudoista hyvää huolta ja haudoille viedään paljon kukkia. Suurinosa kukista on tekokukkia, mutta osalla haudoista oli tuoreitakin tuotu. Saaren perällä oli perheiden rakentamia hautakammioita ja ne jotkut oli aivan super isoja, kuin pieniä taloja. Jotkut oli todella moderneja, jotkut taas vanhoja pylväitä ja marmoria. Sellasta ei kyllä suomessa näe. Saaren toisella reunalla oli taas monta sataametriä seinähautoja. Joilla jokaisella oli tietenkin kukkia. Ylimille haudoille omaiset pääsivät käymään liikuteltavien portaiden kanssa. Oli aika hurja fiilis kävellä siellä väliköissä, oli aivan hiljasta ja niin kaunista. Keskialueen reunoilla kulki koroke, joka ensisilmäykseltä näytti kävely reitiltä, mutta kun hetken oli kävelly siellä niin älysi, että se koko lattia oli täynnä hautoja, samoin kun seinät. Seinillä oli isoja patsaita ja rintakuvia. Kokonaisuudessaan saari oli todella nätti ja kokemisen arvoinen!
Ainoana miinuksena oli matka takaisin Venetsiaan. Oltiin jo aivan puhki, koska oltiin oltu koko päivä liikenteessä ekaks Muranossa ja sitte vielä tuolla San Michelessä. Jouduttiin hetki vaporettoa odottelemaan ja sitten ku se vihdoin tuli, oli se aivan tupatentäynnä. Noh tungettiin ittemme kyytiin ja lähdettiin Venetsiaan päin. Hetken ku oltiin reissattu, alko selvitä, että se vaporetto ei mee samaa reittiä, ku se jolla tultiin aamulla. Selattiin siinä sitte vaporettokarttaa ja selvis, että tää kyseinen vaporetto kyllä menee san marcolle, mutta se kiertää koko Venetsian ensin. Meijän kotimatka kesti melkeen 2 tuntia ku menomatka aamulla oli kestäny noin puoltuntia =D Oltiin niin väsyneitä ja nälkäsiä ku päästiin hotellille. Mutta kyllähä me siinä silti illaks vielä lähettiin kaupungille =D Seuraavana päivänä lähettiin sitte Accademian suuntaan ja museoihin. Siitä lisää seuraavaks =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti