2014/07/29

Museoita

PALAZZO GRASSI
katooaaa
lankaa
sinsinenhuone
lapsoia
valkouvai
kalloi
Grassi on nykytaiteen museo Venetsiassa. Meidän ei aluksi pitäny ollenkaa käydä tota näyttelyä läpi, mutta siinä aulatilassa olleen teoksen perusteella haluttiinki lähtee kiertämään se kokonaan =) Aulassa oli jäätävä valkoinen tila mikä oli valaistu. Kaikki kulmat oli pehmeitä, joten ku siihen tilaan astu, nii tuntu ihan sairaalta. Alko ihan huippaa päässä ja ku ei oikeesti tienny et missä tulee sienä vastaan ja missä ei, tuntu et vaa leiju. Siitä en saanu kuvaa ku vartia oli siin vieres kokoajan =D no lähettiin sitte kiertää näyttelyä läpi ja oli siel ihan makeita teoksia, tuli mieleen Kiasma =) Hassu juttu oliki et kävelin siel yhtee huoneesee ja siel oli niiku videoistallaatiota ja aloin kuuntelee sitä, ja tajusin et hitto noiha puhuu suomee. Se oli jonku suomalaisen tekemä teos =) Hullua! Toisena näyttelynä siellä oli Irving Pennin ottamia valokuvia. Siel oli kuvia julkkiksista, erilaisistä ihmisistä, ruuasta, eläinten kalloista jnejne. Tykkäsin kovasti !
http://www.palazzograssi.it/en

PEGGY GUGGENHEIM COLLECTION
puisto
taidtt
taului
töitä
heoivnen
guggenheim
Seuraavaksi päädyttiin sitte Peggy Guggenheimiin. Se on Modernin taiteenmuseo, jossa on esillä nimekäs taidekokoelma. Peggy Guggenheim oli yhdysvaltalainen taiteenkerääjä, joka perusti Venetsian Guggenheim-museon kotiinsa joka sijaitsi Grand Canalin varrella. Museossa on hillitty kokoelma kubismia, futurismia, Eurooppalaista abstraktionismia, metafyysistä maalausta, surrealismia ja Amerikkalaista abstaktia ekspressionismia. Töitä löytyy esim taiteijoilta kuten Klee, Picasso, Braque, Duchamp, Léger, Brancusi, Severini, Balla, Dalí, Magritte, Delaunay, Kupka, Miró, Picabia, Mondrian, Kandinsky, van Doesburg, Giacometti, Ernst, Pollock, Rothko, Calder, Moore, ja Marinilta. Museo oli aivan upealla paikalla ja museon tilana toimiva talo oli ihana pieni palatsi, jossa oli sitäkin upeampi puutarha ja terassi suoraan crand canalille. Puutarhasta löytyy patsaita, pieniä taideteoksia ja Peggyn ja hänen neljäntoista koiran haudat. Alueelta löytyy myös pieni ravintola, jossa käytiin syömässä välipalaa. Moderni taide saataa välillä olla hieman vaikeaa ymmärtää ja oli tuollakin muutama teos mitä en vaan ymmärtäny, mutta on kyllä aivan upea paikka jos taiteesta pitää! =)
http://www.guggenheim-venice.it/inglese/default.html

CA`REZZONICO
vauva
upea
pöytää
seinää
pennkeiie
peili
makkari
huonetta
puutarhaa
halli
suihkulähde
monni
Guggenheimilta lähdettiin sitten suunnistamaan Rezzonicoon päin. Aivan huikeen kaunis palatsi! Eivoi muuta sanoa. Ja aivan upeat sisätilat. Kelatkaa et joku on oikeesti asunu tuolla, ihan sairasta! Kyl mullekki kelpais hehe ;) kerta kaikkiaan kaunis paikka, upeita halleja, huoneita, kattoja, lattioita, sieniä, huonekaluja, ihana pieni puutarha, jonka suihkulähteessä ui kilpikonnia, palatsin vintillä oli esillä taidetta ja sieltä ikkunoista näki venetsian kattojen ylle. AH! Kannattaa käydä, oli kaikkien odostusten arvoinen! =)
http://carezzonico.visitmuve.it/en/home/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti