2014/07/13

All'Accademia ja tuhat kirkkoa

IMG_5100
siltaaa
aukiotaa
kirkkoakakaaddd
tpsujaa
kirkkojaa
St. Mauricen kirkko
sisältää
Salakuva St. Mauricen kirkon sisältä. Pakotin Marja Leenan yskäsemään samalla ku otin kuvan, ettei se suljinääni olis kuulunu =D Kirkoissa siis ei saanut kuvata, välillä onnistu kyllä ottamaan salakuvia hihi =)
macacaronss
naminami
macarrons
Oli niin hieno kimalteleva macarons, ei se kyl kummemman makunen ollu...
nooraa
puutarhaa
kirkkoaa
San Vidal kirkko, toimii nykyään juhla- ja konserttisalina
accademiaasilta
Ponte dell'Accademia, yksi neljästä sillasta joka ylittää grand canalen
canalgrande
accademiaaaa
sillattaaa
lukkojjaaa
Silta oli täynnä rakkauslukkoja
pikkupuutarha
kirkkoverhot
Joku kirkko, jonka nimee en löytäny, Dorsoduron alueella
siltatatatatta
krikkoaafgghfh
Santa Maria della Salute
kirkkoaajajaa
keskelläkirkkoa
krikkoalttariaa
lattiaaa
Upea lattia!!
kynttilöitä
kylltiää
Contarini del Bovolo, tunnettu sisäpihalla sijitsevista kierreportaista.
portaat
kierreportaaat
Kuuluisat Bovolon kierreportaat

Kolmantena päivänä lähdettiin Accademiaan päin ja Dorsoduron alueelle, jossa suurinosa museoista sijaitsee. Käveltiin monien aukioiden kautta, joissa kaikissa oli kirkko. Nähtiin tän päivän aikana kolme museoa ja ainaki 10 eri kirkkoa =D Kirkoissa ei saa kuvata ja siks ei niistä hirveesti oo sisäkuvia. Ja tosiaan en muista kaikkien kirkkojen nimiä, käytiin niin monessa ettei mitää hajuu mikä oli mikä =D Käytiin ostaa matkanvarrella macaronsit ja syötiin ne kivalla aukiolla just ennen accademian siltaa. Ennen canallin ylittämistä, lähdettiin seikkailemaan ja päädyttiin Palazzo Grassille. Grassi on museo missä on esillä merkittäviä väliaikaisia näyttelyitä. Grassista tulossa ihan oma poustaus =) Aluksi meijän oli tarkotus käydä vaan aulassa katsomassa ja jatkaa siitä eteenpäin, mutta aulatilassa olevan teoksen perusteella päätettiin mennä käymään koko näyttely läpi =) Siitä jatkettiin sitte accademian sillan kautta dorsuduroon ja Peggy Guggenheimiin, joka on modernin taiteenmuseo. Siitäkin sitte oma poustaus tulossa, se oli kyllä mielenkiintoinen paikka =) Sieltä suunnistettiin Santa Maria del Saluteen, joka sijaitsee aivan dorsuduron alueen päässä. Upea kirkko on rakennettu Neitsyt Marian kunniaksi 1600-luvulla, jolloin Venetsiassa raivosi rutto. Vuonna 1630 ruttotauti tappoi lyhyessä ajassa kolmasosan kaupungin asukkaista ja useita satoja ihmisiä joka päivä. Silloinen valtiopäämies doge Nicolò Contarini lupasi rakentaa komean kirkon jos ruttotauti häviää kaupungista. Seuraavana vuonna rutto hävisi Venetsiasta, ja kirkkoa alettiin rakentaa. Sana salute tarkoittaa pelastusta ja terveyttä. Kirkko on barokkityylinen ja sisältä aivan hulppea. Ihastuin tohon lattiaan aivan täysiä! niin Upea! =) Sieltä palattiin takasin Accademian luokse ja jatkettiin Ca' Rezzonico -taidemuseoon. Kun Marja Leena kysy multa matkan aluks, että missä haluisin käydä oli Ca' Rezzonico yks niistä paikoista. Upea 1600-luvulla rakennettu palatsi canal granden varrella on museo, johon on luotu aito 1700-luvun palatsin sisätila. Siitäkin erikseen poustaus tulossa =) ! Siitä kierrettiin sitten Rialtolle ja kohti Palazzo Contarini del Bovoloa. Bovolo oli semi vaikee löytää, se oli ihan ihmeellisellä pikku kujalla, eikä oltais millää löydetty sinne ellei meijä eteen olis sattunu just turistiporukkaa oppaan kanssa =D Seurattiin niitä sitte ja löydettiin perille =) Kierreportaat oli suljettu peruskorjauksen takia ja siks tyydyttiin vaa ottamaan ulkoapäin kuvia =) Bovololta suunnattiin sitte hotellille ja syömään =) Museoista tosiaan tulossa oma poustaus =) Tässä kaikki tällä kertaa tsauu =)

2 kommenttia:

 1. Hienoa että jaksoitte etsiä Bovolon portaat - tuntuu hämmentävältä että niin kauniit portaat on siellä sokkeloiden keskellä näkymättömissä... Tarina kertoo että talon ja portaikon rakennutti rikas mies, joka halusi RATSASTAA suoraan makuuhuoneeseensa - joka tietenkin on kolmannessa kerroksessa, niin kuin Venetsiassa yleensäkin. Portaikon sisällä nousu on juuri sopivan jyrkkä hevoselle....
  Jään innolla odottamaan Ca Rezzonico- postausta. Se on yksi lempparipaikkojani. Mm. hienon museomyymälänsä ansiostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en osannu itekkään odottaa et ne olis noi piilossa ollu, mutta hyvä että löydettiin oli ne näkemisen arvoiset :) ja rezzonico oli kyllä upea! Tykkäsin myös! Toivottavasti saan siitä pian tehtyä juttua =)

   Poista