2014/02/20

Les Grands Montets










Kaikki tän poustauksen kuvat on tuolta Grands Montetsilta. Se on noin 3300m korkeudessa oleva vuori, jolta tulee alas pari täysin hoitamatonta rinnettä. Se mikä tekee Grands Montetsista vielä erikoisemman on se, että se sijaitsee jäätiköllä. Siellä ei tarvitse opasta, mutta kannattaa luottaa siihen alueeseen joka on kepeillä merkitty laskettavaksi. Ei kannata lähteä keppien toiselle puolelle, koska siellä saattaa olla monia kilometrejä syviä railoja. Ja niitä ei välttämättä päälinpuolin näe, koska ne ovat lumen alla ja voivat siksi yllättää laskijan.
Meillä kävi hyvä tuuri, että reissuun osu yksi täysin aurinkoinen ja tuuleton päivä, joka mahdollisti sen, että pääsimme laskemaan tuan grands montetsin. Mä oon kerran laskenut sen 4 vuotta sitten sellasessa sumussa ja lumisateessa alas, että ei oikeesti nähnyt missä rinne meni ylöspäin ja missä alaspäin. Joten sinne kannattaa mennä vaan kirkkaalla kelillä... tai sitä mä suosittelen =D
Tällä kertaa rinne oli kivassa kunnossa, reunoilta löyty jopa melkeen koskematonta puuteria ja aurinko porotti lämpimästi =) Meillä meni varmaa sellanen päälle tunti ku tultiin se alas... toisaalta jäätiin moneen otteeseen ottamaan kuvia ja ihastelemaan maisemia. Mutta tosiaan se yksi rinne on pituudeltaan sellanen 6-7km! Vähä eri ku nää suomen nyppylät =D Kyllä suosittelen suuresti käymään tuolla Grands Montetsilla, jos Chamonixiin päin on menossa =)

ps. Tää on yllättävän hyvä biisi ja täs on sellanen kiva kesänen tunnelma! Oon jääny iha koukkuun tähän =D

2 kommenttia:

  1. Oivoii se oli =) mul on menossa tääl suomimasennus, en olis halunnu tulla kotiin ollenkaa =DD

    VastaaPoista