2014/01/13

Titanic








Jäljitelmä Titanicin hyttikäytävästä.


Jäljitelmä Titanicin kapteenin hytistä.



Kolmanen luokan hytin jäljitelmä.



Grand Staircase jäljitelmä. Toi oli mun mielestä tosi hyvin tehty ja tuntu et ihanku olis ollu siellä paikanpäällä =)




Toi oli oikeeta jäätä ja kuvasti sitä jäävuorta mihin Titanic törmäsi.

Tää oli pääsylippu tonne näyttelyyn ja mielenkiintoista tossa oli se, että jokaisen lipun takana oli todellisen matkustajan nimellä varustettu maihinnousukortti. Mulle osu Madeleine Astorin maihinnousukortti. Hänen miehensä, John Astor, oli koko Titanicin varakkain matkustaja. He matkustivat ensimmäisessä luokassa. Madeleine selvisi Titanicilta, mutta John uhrasi henkensä ja antoi paikkansa pelastusveneessä toisille naisille ja lapsille. Mun mielestä noi oli super mielenkiintosia noi maihinnousukortit ja jotenki ihan pysty kuvittelee et ite olis ollu siel laivalla =D

Mä suosittelen kyllä tätä näyttelyä kaikille jotka on Tallinnaa päin menossa. Näyttely siis sijaitsee lennusadamissa ihan parin kilometrin päässä satamasta. Ja toi kyseinen Titanic -näyttely jatkuu vielä 31.3.14 asti. Lennusadamissa on kyllä myös paljon muutakin nähtävää, esim. kokonainen 1930-luvulla rakennettu sukellusvene ja suurin kahdesta maailmansodasta selviytynyt jäänmurtaja. Tästä linkistä lisätietoa.
Me ei keretty käydä noita muita näyttelyitä läpi, koska meillä oli niin tiukka aikataulu, niin en osaa niistä oikee mitään sanoa =)

Tuolla oli myös mahdollisuus sen Titanic-näyttelyn jälkeen pukeutua vanhanaikaisiin vaatteisiin (sellasiin mitä ne sillon titanicillä piti) ja ottaa valokuva ittestää siellä grand staircasissa. Tiettyhä me mentii pukeutumaa ja naurettiin iha kippurassa toisillemme ku kokeiltii jättimäisiä hattuja ja sulkapantoja =) Oli meillä hauskaa ! =)
Kyselkää jos tulee jotai mielee mitä haluisitte tietää lisää =) Palaillaan!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Haha on joo, voin näyttää jos joku pv skypetellää :)

      Poista
  2. Ihan törkeen mielenkiintoinen postaus :) Pitää alkaa tsiigaa, jos sais jostain varattua edullisen päiväristeilyn tallinnaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, ihana kuulla :) ! Joo kyl kantsii, suosittelen suuresti :)

      Poista